Pizza


2 adet büyük pizza için:

Hamur Malzemeleri; 500 gr un, 1,5 su bardağı ılık su,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 paket kuru maya,2 yemek kaşığı zeytinyağ,1 tatlı kaşığı tuz
Sos için: 2 adet domatesi rendeleyelim, incecik doğranmış sarımsak , bir tutam kekik veya fesleğenle zeytinyağında kavuralım 
Üst Malzeme; 100 gr rende kaşar, 1 adet kırmızı biber, mantar, doğranmış zeytin , mısır
Derin ve geniş bir kaseye su, maya, şeker ve zeytinyağını alıp iyice karıştıralım Daha sonra un ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini nemli bezle kapatıp oda sıcaklığında 1-1.5 saat kadar dinlendirelim. Kabaran hamurumuzu 2’ye bölüp oklava yada merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yapışmaz tepsiyi çok çok az yağla yağlayıp ( ben bir peçeteye biraz yağ döküp onunla tavayı silerek yağlıyorum) açtığımız pizza hamurunu yerleştirelim. Kenarları yükseltmeden elimizle hafif açarak iyice yerleştirelim.

Üzerine önce hazırladığımız domates sosunu fırçayla sürelim. Daha sonra rende kaşarı serpelim . Son olaraktan malzemeleri döşeyelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler