Pizza
Hamur Malzemeleri; 500 gr un, 1,5
su bardağı ılık su,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 paket kuru maya,2 yemek kaşığı zeytinyağ,1 tatlı kaşığı tuz
Sos için: 2 adet domatesi
rendeleyelim, incecik doğranmış sarımsak , bir tutam kekik veya fesleğenle
zeytinyağında kavuralım
Üst Malzeme; 100 gr rende kaşar,
1 adet kırmızı biber, mantar, doğranmış zeytin , mısır
Derin ve geniş bir kaseye su, maya, şeker ve zeytinyağını
alıp iyice karıştıralım Daha sonra un ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde
edene kadar yoğuralım. Üzerini nemli bezle kapatıp oda sıcaklığında 1-1.5 saat
kadar dinlendirelim. Kabaran hamurumuzu 2’ye bölüp oklava yada merdaneyle yarım
cm kalınlığında açın. Yapışmaz tepsiyi çok çok az yağla yağlayıp ( ben bir
peçeteye biraz yağ döküp onunla tavayı silerek yağlıyorum) açtığımız pizza
hamurunu yerleştirelim. Kenarları yükseltmeden elimizle hafif açarak iyice
yerleştirelim.
Üzerine önce hazırladığımız domates sosunu fırçayla sürelim.
Daha sonra rende kaşarı serpelim . Son olaraktan malzemeleri döşeyelim. 180
derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder