Kokoş Kurabiye


Malzemeler ; 2 yumurta akı, 2 su bardağı hindistancevizi, 6 tatlı kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı pudra şekeri ( eğer tatlı seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz)

Yapılışı

Yumurta aklarını bir kasede mikserle iyice çırpalım. Daha sonra hindistancevizi, un ve pudra şekerini ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar iyice karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizelim.180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim ( kıvamı yumuşak olacak bekleyince sertleşiyor , çok pişirirseniz çok sert olur) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık