Barbunya

Zeytinyağlı ve soğuk olarak maydonozlu yemeye bayıldığım yemek.

Malzemeler
400-450 gr ayıklanmış barbunya ( taze barbunya değilse, bir gece önceden ıslatalım daha sonra düdüklüde pişirelim, koyu suyunu atalım ve kullanıma hazır bekletelim.
2 adet büyük soğan
3 büyük tahta kaşık zeytinyağı, 3 adet çarliston biber, 1 büyük domates, 1 küçük baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası, Şeker (1 çay kaşığı), tuz, az karabiber, üzerine kıyılmış maydonoz

Yapılışı;
Taze barbunya yıkanır, üstünü iyice örtecek kadar suyla haşlamaya konur. Haslanınca koyu su atılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğanı ince ince kıyalım ve teflon tavada yağla biraz kavurarak suyunu çektirelim ve soğanlar hafif karamel rengi alana dek kavrulur.
Doğranmış biberler eklenerek bir miktar daha kavuralım.Ayıklanmış domateside ekleyelim ve bir-iki dakika pişirelim .Daha sonra diğer malzemeler de ekleyelim. Yumuşamış barbunyayıda ekleyelim .
Gerekiyorsa az su ilave edelim. Hepsi bir arada fasulye diğer malzemelerin lezzetini çekene dek kısık ateşte pişirelim. Soğuyunca üzerini kıyılmış maydonozla süsleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık