Tavuk Pirzola



Döküm tavanın güzel ve leziz marifetlerinden

Malzemeler: 500 gram tavuk pirzola, 2 soğan, 2 domates, 6-8 sivri biber, 3-4 diş sarımsak,Yarım çay bardağı sıvıyağ, Tuz, kekikServis için; tırnaklı pide

Yapılışı: Pirzolaların üzerine tuz ve kekik ekip ovun. Hafif yağladığınız döküm tavaya dizin. Tuz ve sıvıyağı ekleyip su ilave etmeden kısık ateşte pişirin. İnmeye yakın üzerine ay şeklinde iri kıyım sivri biberleri ekleyin.
Tırnaklı pide, dilimlenmiş domates ve maydonozla servis yapın.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler