Çilekli Tartölet
1 adet yumurta, 150 gram margarin, İki buçuk su bardağı un, Yarım paket kabartma tozu, Bir tutam tuz, 1 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı soğuk su, 10 tane nohut
Üzerine: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı soğuk süt, Yarım kutu labne peynir .Çilek
Yapılışı
Unu, iki kez eledikten sonra ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtayı, margarini, yarım paket kabartma tozunu, bir tutam tuzu, tozşekeri ve 4 çorba kaşığı suyu ilave edin. Kabın kenarlarındaki unu malzemelerin üzerine ekleyerek, parmak uçlarınızla hızlı hızlı yoğurun (eğer hamur katı olursa biraz daha su ekleyin). Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp, 20 dakika buzdolabında bekletin. Küçük tartkalıplarını yağlayın. Üzerlerine un serpin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Kalıplara düzgün bir şekilde döşeyin. Kenarlarından kesin, elinizle bastırarak yükseltin. Kalıplara döşediğiniz hamuru birkaç yerinden çatalla delin. Her bir kalıbın içine alüminyum folyo döşeyin. Üzerine yaklaşık 10 adet nohut koyun (böylece hamurun kabarmasını önlemiş olursunuz). Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun. Krema için 1 çay bardağı soğuk sütle krem şantiyi, koyulaşana dek çırpın. İsterseniz yarım kutu labne peyniri ekleyin. Tekrar karıştırın. Tart hamurlarının içine bu kremayı sürün. Çilekleri bütün şekilde kremanın üzerine dizin. Parlak gözükmesi için üstlerine sulandırılmış çilekreçeli sürün veya tart jölesi döküp, servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder