Cevizli Avci Böreği
Malzemeler: 4 tane yufka, 250 gr kıyma, 1 kuru soğan, 1
yemek kaşığı salça, Yarım çay bardağı köftelik bulgur, 1 çay bardağı sıcak su,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 avuç kıyılmış maydanoz, Tuz, karabiber, pul
biber
Yufkalara sürmek için: Yarım su bardağı
su, yarım su bardağı sıvıyağ (bir kâsede karıştıralım)
Üzeri için: 1 yumurta ve galeta unu
Öncelikle soğanı incecik doğrayarak 2 yemek
kaşığı sıvıyağda kavuralım. Daha sonra kıymayı da ilave edip kavurmaya devam
edelim. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
İçine bulgur ve sıcak suyu dökerek altını kapatalım ve 10-15 dakika
dinlendirelim. En son ceviz ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
Bir yufkayı düz bir zemine serelim. Üzerine su
ve sıvıyağ karışımından sürelim. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serelim.
Onun da üzerine su ve sıvıyağ karışımından sürün ve ikisini birlikte 8 eşit
parçaya keselim. Geniş kısımlarına kıymalı içten koyup sigara böreği gibi
gevşek gevşek saralım. Aynı işlemi kalan iki yufka için de yapalım. Bir kâsede
yumurtayı çırpalım. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp 180
derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (İsterseniz sıvı yağda kızartabilirsiniz, ben
bu seferlik öyle yaptım)
Yorumlar
Yorum Gönder