Tepsi Mantısı



Malzemeler

Hamur Malzemeleri: 2 su bardağı un, 1 yumurta, 2 çay kaşığı tuz, ılık su

İçi: 300g kıyma, 3 kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, mantıların üzerine koymak için tereyağı, 2 su bardağı kaynamış su 

Üzeri İçin: Sarımsaklı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, yarım cay bardağı sıvı yağ, kuru nane 

Hazırlanması:

Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kâseye alalım ve iyice yoğurarak sert kıvamlı bir hamur yapalım. Üzerine bir bez örterek yarım saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken içini hazırlayabiliriz. Soğanı doğrayarak suyunu süzelim ve kıymaya ekleyelim. Tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştıralım

Dinlenen hamuru iki bezeye ayırarak unladığımız düz bir zeminde çok ince açalım. Açtığınız hamurları karelere keselim. Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirelim. Her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatarak yağlanmış tepsiye dizelim. Uzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyarak 200C fırında pembeleşinceye kadar kızartalım.

Daha sonra 2 su bardağı kaynamış suyu mantıların üzerine dökelim (manti tüm suyu çekecektir) ve tepsiyi 200C ısınmış fırına tekrar koyun. Su kaynama derecesine gelince fırını kapatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt koyalım. 1 yemek kaşığı salçayı nane be ve yağla biraz kavuralim ve bu karışımı yoğurt un üzerine gezdirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık