Tahinli Susamlı Kurabiye
Malzemeler
1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un, 2 yumurta (sarıları kurabiye hamuruna, akları üzerine), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Üzeri için Susam
Yapılışı
Susam ve yumurta akları hariç tüm malzemeyi derin bir kâsede iyice yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden az küçük parçalar alalım ve istediğimiz şekli verelim. Daha sonra yumurta beyazlarını çırpalım ve yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra bolca susama batıralım. Kurabiyeleri hafifçe yağladığımız veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyelerimize soğuyana kadar dokunmayalım. Çünkü kurabiyeler sıcakken kolayca dağılır. Kurabiyeler soğuyunca sertleşecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder