Tahinli Susamlı Kurabiye

Tahin ve susam aroması ile müthiş bir kurabiye. 

Malzemeler
1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un, 2 yumurta (sarıları kurabiye hamuruna, akları üzerine), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Üzeri için Susam
Yapılışı
Susam ve yumurta akları hariç tüm malzemeyi derin bir kâsede iyice yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden az küçük parçalar alalım ve istediğimiz şekli verelim. Daha sonra yumurta beyazlarını çırpalım ve yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra bolca susama batıralım. Kurabiyeleri hafifçe yağladığımız veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyelerimize soğuyana kadar dokunmayalım. Çünkü kurabiyeler sıcakken kolayca dağılır. Kurabiyeler soğuyunca sertleşecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık