Toz Fındıklı Kurabiye

Malzemeler
200 gr margarin veya tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, Yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz fındık, Aldığı kadar un 
Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını, sıvı yağı, ve pudra şekerini bir kaseye alalım ve iyice cirpalim. Daha sonra nişasta, kabartma tozu, vanilya ve fındık tozunu ilave edelim. Sonrasında da ele yapismayacak, hamur kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar unu yavas yavas ekleyelim. Hamurumuzu iyice yogurduktan sonra İyice yoğurarak kurabiye hamurumuzu elde edelim.Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayalim veya kalipla istedigimiz şekil verelim.Yağlı kağıt serdiğimiz ya da hafifce yağladığımız fırın tepsimizekurabiyelerimizi dizelim.Onceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika kadar kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapalim.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler