Pratik Kazandibi
Türk mutfağının
en güzel ve yaratıcı tatlılarından biri. Normalde tavukgöğsüyle yapılan bir tatlı.
Ama biz tavukgöğüssüz yaptığımız için aslında adi: Muhallebi Kazandibi. Yurtdışından
gelen arkadaşlarımda bayılıyorlar. Özetle Vanilya, Sut ve Yanık aromanın muhteşem
3 lü birliği olan bir tatlı. Yanında bir de kahve ile doyumsuz bir an
yakalayabilirsiniz.
Malzemeler: 1 kilo süt, 2 çay bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 3 yemek kaşığı
mısır nişastası, 1paket vanilya, Üzeri için tarçın
Karamelin Hazırlanışı: Fırın tepsimizi 2 yemek kaşığı
tereyağı ile yağlayalım ve 1 cay bardağı şekeri tepsiye yayalim. Kısık ateşte
seker karamelize olana dek tepsimizi ocakta çevirerek kızartalım. Daha sonra
ocaktan alalım ve ıslak bir havlunun üzerinde soğumasını bekleyelim.
Muhallebinin yapılışı: Sütümüzü derin bir tencereye alalım. Şekeri ve ayrı bir
kapta soğuk su ile erittiğimiz unu ve nişastayı çırpma teli ile karıştırarak süte
ilave edelim. Muhallebimiz kıvama gelinceye kadar karıştırılarak kaynatalım.
Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ilave edelim. Soğumuş olan karamelin
üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla yayarak soğumaya bırakalim. Soğuyan
kazandibi dilimleyelim ve kızarmış olan alt kısım üstüne gelecek şekilde
tabaklara konulur. Üzerine tarçın serperek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder