Ev Yapımı Yoğurt

Malzemeler: 1 litre süt, 2 yemek kaşığı yoğurt
Tarif: Sütümüz pastörize değilse geniş bir tencerede kaynatalım ve ılınmaya bırakın. Pastörize süt ise ısıtmamız yeterli. Sütümüz parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde sütten 1 kepçe alarak yoğurt ile iyice karıştıralım ve karışımı tenceredeki süte yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve her tarafını örtecek şekilde kalın bir örtü ile iyice saralım. Sıcak bir yerde 8 saat bekletelim. Daha sonra yoğurdumuzu tencerede yine kapağı kapalı şekilde 24 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık