"Çayı fazla sıcak içmeyin."
Times gazetesindeki haberde bilim adamlarının yeni
bir uyarısına yer veriliyor: "Çayı fazla sıcak içmeyin."
"Taze demlenmiş çaydan ilk yudumunuzu almak
için yanıp tutuşuyor olabilirsiniz. Ancak sadece 5 dakika sabretmek hayatınızı
kurtarabilir. Araştırmacılar içecekleri aşırı sıcak içme alışkanlığının
özefagus yani yemek borusu kanseri ile bağlantılı olabileceğini ortaya koydu."
"Buna göre çayı 70 dereceden sıcak içmek, bu hastalığa
yakalanma riskini 8 kat arttırabiliyor."
"Yemek borusu kanserine Avrupa ve Amerika'da
genelde sigara ve alkol tüketimi neden oluyor. Ancak tıp dergisi British
Medical Journal'da yayımlanan araştırma, içki ve sigara tüketiminin çok düşük olduğu
İran’ın kuzeyinde de, bu hastalığın çok sık görüldüğünü ortaya koyuyor. Bu
bölgedeki insanların çayı çok sıcak içtikleri saptanmış."
Yorumlar
Yorum Gönder