Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

Tarifi Sofra dergisinden aldım. Çok güzel oldu. Yalnız koca tabaktan bana 2 tane kalmış, markete gittiğime pişman oldum yani
Malzemeler: 125 gram tereyağı, 2/3 su bardağı esmer şeker, 1’er çay kaşığı tarçın, toz zencefil ve toz karanfil
Bir tutam tuz, 2 su bardağı un, 1 çorba kaşığı su
Yapılışı: Tereyağı ve esmer şekeri yoğurup, esmer şekeri iyice yedirin. Tarçın, zencefil, karanfil, su, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, kalıpla istediğiniz gibi şekiller çıkarın. Yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık