Tahinli Kek


Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı tahin (hamurun içine), 1 çay bardağı tahin (hamurun üzerine), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Derin bir kâsede yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Daha sonra sütü, tahini, sıvı yağı unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyelim ve hepsini iyice karıştıralım. Hamuru yağladığınız fırın tepsisine dökelim. 1 çay bardağı tahini eşit dağılacak şekilde hamurun üzerine dökelim. 170 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Soğuyunca dilimleyerek servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık