Ispanakli Gül Börek

Ispanak ve Kıymanın muthis birlikteligi
Malzemeler: 4 yufka, 1 kuru sogan, 2 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1/2 su bardagı, 1 cay bardagı sıvıyağ, 250 gr kıyma, yarım kilo ıspanak, karabiber, pulbiber

Yapılıs: Ispanağımızı iyice yıkayalım. Diger yandan soganı ince ince dograyalım, kıymayı ve baharatlari ekleyip kavuralım. Ispanagı suzdukten sonra irice dograyalim ve kıymaya ilave edelim.Harcımizı ıspanaklar yumusayana ve suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yufkalari soslayacagimiz sutlu harcı hazırlayalım: Sıvıyağ,süt ve yumurta beyazlarını bir kasede karıstırarak harcımızı hazırlıyalım.
Yufkalarimizi üstüste koyalim ve hepsini birden altıya bölelim. En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına kaşıkla ıspanaklı harçtan koyalim. Rulo yapip sonra dolayarak gül şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim.Aynı işlemleri yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım ve bitince böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttıgımız 180 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık