Ispanakli Gül Börek
Malzemeler: 4
yufka, 1 kuru sogan, 2 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1/2 su bardagı, 1 cay bardagı sıvıyağ, 250 gr
kıyma, yarım kilo ıspanak, karabiber, pulbiber
Yapılıs: Ispanağımızı
iyice yıkayalım. Diger yandan soganı ince ince dograyalım, kıymayı ve baharatlari ekleyip
kavuralım. Ispanagı suzdukten sonra irice dograyalim ve kıymaya ilave edelim.Harcımizı ıspanaklar yumusayana ve suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yufkalari
soslayacagimiz sutlu harcı hazırlayalım: Sıvıyağ,süt
ve yumurta beyazlarını bir kasede karıstırarak harcımızı
hazırlıyalım.
Yufkalarimizi üstüste koyalim ve
hepsini birden altıya bölelim. En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp
her bir üçgenin geniş kısmına kaşıkla ıspanaklı harçtan koyalim. Rulo yapip sonra dolayarak gül şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim.Aynı işlemleri yufkalarımız bitene kadar
tekrarlayalım ve bitince böreklerin
üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttıgımız 180 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder