Sutlu Irmik Tatlisi-Prenses Tatlisi

Malzemeler: 1 kg sut,1 su bardağı irmik,7 çorba kaşığı toz şeker,1 paket vanilya,1 çorba kaşığı margarin, Kakaolu pötibör bisküvi

Üzeri için: Tarçın

Geniş bir tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği koyarak sürekli karıştırarak kaynatalım. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve vanilyayıda ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Boza kıvamına gelince suyla ıslatılmış kalıbımıza yarısını dökelim. Pötibör bisküvilerimizi sütle ıslatarak tatlımızın tepsiye döktüğümüz karışımın üstüne dökelim. Daha sonra karışımı diğer yarısını dökelim. Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler