Sutlu Irmik Tatlisi-Prenses Tatlisi
Malzemeler: 1 kg sut,1 su bardağı irmik,7 çorba kaşığı toz şeker,1 paket
vanilya,1 çorba kaşığı margarin, Kakaolu pötibör bisküvi
Üzeri için: Tarçın
Geniş bir tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği koyarak sürekli karıştırarak kaynatalım. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve vanilyayıda ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Boza kıvamına gelince suyla ıslatılmış kalıbımıza yarısını dökelim. Pötibör bisküvilerimizi sütle ıslatarak tatlımızın tepsiye döktüğümüz karışımın üstüne dökelim. Daha sonra karışımı diğer yarısını dökelim. Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım
Üzeri için: Tarçın
Geniş bir tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği koyarak sürekli karıştırarak kaynatalım. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve vanilyayıda ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Boza kıvamına gelince suyla ıslatılmış kalıbımıza yarısını dökelim. Pötibör bisküvilerimizi sütle ıslatarak tatlımızın tepsiye döktüğümüz karışımın üstüne dökelim. Daha sonra karışımı diğer yarısını dökelim. Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder