Malatya Un Kurabiyesi
Şimdiye kadar yediğim en güzel
kurabiyeydi. Abartmıyorum gerçekten muhteşemdi tadı. Katilliğim bir kursta arkadaş
yapıp getirmiş. Ertesi günü sabah erkenden yaptım , tam kıvam tam lezzet
.
Malzemeler: 1 su bardağı sade yağ ( normalde
sadece Malatya’da satılan vita yağla yapılıyormuş ama İstanbul’da olmadığı için
, margarini erittikten sonra soğutarak dipte biriken sütlü kısım atılıp üstünde
kalan yağ kullanılıyor) , 1 su bardağı pudra şekeri ( mutlaka pudra şekeri
olacak, toz seker kullanmayın) , Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un
ekleyeceğiz, 1 paket vanilinli seker, İsterseniz üzerini süslemek için kayısı
çekirdeği (evde kayısı çekirdeği olmadığı için bunda yok )
Yapılışı: Öncelikle yağımızla şekerimizi derin
bir kaseye alalım ve iyice çırpalım ( Ben robotta çırpıyorum, kıvamı yoğurt
gibi oluyor. Daha sonra bu karışıma elenmiş unu ve vanilin i ekleyelim ve
yoğuralım. İstediğimiz büyüklükte ve şekilde kurabiyeler yapıp ortalarına 1
tane kayısı çekirdeği koyalım. Önceden ısıttığımız 175-180 dereceli fırında pembeleşene
kadar pişirelim
Yorumlar
Yorum Gönder