Mısır Gevrekli Kurabiye

Malzemeler 
1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri, 125 gr. tereyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı nişasta, 3 su bardağı kadar un, bir paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 
Kurabiyelerin Üzeri İçin: Nutella ve mısır gevreği 
Yapılışı 
Derin bir kâsede un haricindeki malzemeleri iyice karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Daha sonra bezelere ayıralım ve her birini 1 cm. kalınlığında açalım ve kalıpla keselim. Kurabiyelerimizi tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Diğer taraftan nutellamızı cam bir kapta benmari usulü eritelim. Pişen kurabiyelerimizin üst kısmına kaşıkla nutella surelim ve nutellanin üzerine mısır gevreği serpelim. Daha sonra kurabiyelerimizi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Kurabiyelerimiz servise hazır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler