Alman Pastası

Malzemeler:3 yumurta, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ, 3 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, vanilya 
Kreması malzemeleri:3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı buğday nişastası, bir yumurta sarısı, bir çay bardağı şeker, 1paket vanilya 
Üzeri için: Pudra şekeri 
Kremayı hazırlamak için: Vanilya haricindeki tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştıralım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ekleyelim. Pişen kremayı soğumaya bırakalım. 
Keki Hazırlamak İçin: Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra yoğurdu, sıvıyağı ilave ederek biraz daha çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karışana kadar çırpalım. Hafifçe yağlanmış yuvarlak kek kalıbımıza karışımı boşaltalım ve önceden ısınmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim. Kekimizi fırından çıkarttıktan sonra biraz soğutalım ve sonra ortadan ikiye bölelim. Kekin ortasına kremayı yayalım ve üst parçayı kremanın üzerine kapatalım. Keki üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler