Etsiz Çiğ Köfte

Malzemeler: 1 büyük boy kuru soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 4-5 dal maydanoz, 3-4 dal taze soğan, 1 cay bardağı sıvı yağ, 1/2 cay bardağı nar eksisi, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 cay kaşığı karabiber, 1 cay kaşığı kimyon, tuz. 

Yapılış: Genis bir kaseye bulgurumuzu yıkayip koyalim.Icine ince ince dogranmis sogani ve salcalari ilave ederek iyice yoguralim. Daha sonra baharatları, tuzu, nar ekşisini, sıvı yağı ilave ederek bulgurlar yumuşayana kadar yoğuralım ( arada su serpelim). Kıyılmış maydanozu, kıyılmış taze soğanı ilave ederek biraz daha yoğuralım. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şeklini verelim. Marul, maydanoz ve limonla servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler