Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

9 Mayıs 2013 Perşembe

Ispanakli Gül Börek

Ispanak ve Kıymanın muthis birlikteligi
Malzemeler: 4 yufka, 1 kuru sogan, 2 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1/2 su bardagı, 1 cay bardagı sıvıyağ, 250 gr kıyma, yarım kilo ıspanak, karabiber, pulbiber

Yapılıs: Ispanağımızı iyice yıkayalım. Diger yandan soganı ince ince dograyalım, kıymayı ve baharatlari ekleyip kavuralım. Ispanagı suzdukten sonra irice dograyalim ve kıymaya ilave edelim.Harcımizı ıspanaklar yumusayana ve suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yufkalari soslayacagimiz sutlu harcı hazırlayalım: Sıvıyağ,süt ve yumurta beyazlarını bir kasede karıstırarak harcımızı hazırlıyalım.
Yufkalarimizi üstüste koyalim ve hepsini birden altıya bölelim. En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına kaşıkla ıspanaklı harçtan koyalim. Rulo yapip sonra dolayarak gül şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim.Aynı işlemleri yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım ve bitince böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttıgımız 180 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder