Renkli Patates Salatası

Malzemeler: 10 adet orta boy patates,  1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı,  4 adet orta boy havuç, 1 adet kırmızı pancar veya turşusu, Tuz, karabiber, 1 adet limon, 3 su bardağı yoğurt, 4-5 diş sarımsak,  Nane
Yapılışı: Patateslerimizi haşlayalım ve sonra soyalım. İçine tereyağımızı ekleyelim ve iyice süzerek püre haline getirelim. Püremizin 3 te birini ayıralım ve tepsimize yada servis yapacağımız borcama dizelim. Havuçlarımızı soyalım ve rendeleyelim ve 1 kaşık zeytinyağında rengi soluncaya kadar kavuralım. İçine tuz, çok çok az karabiber, 1/2 limon suyu ve kalan püremizi ekleyip iyice karıştıralım ve borcamdaki patatesimizin üzerine koyup bastıralım. Yoğurdumuzun içine sarımsakları kıyalım ve iyice karıştıralım. Yoğurdu en üste iyice yayalım. Bundan sonra pancarımızın robotto suyunu çıkartalım ve suyu yoğurdun üstüne yayalım. Tavada zeytinyağını nane ile kavuralım ve yoğurdun üstüne serpelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler