İzmir Bombası

Malzemeler; 1, 5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 tutam tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık su, 1 paket vanilya , İçerisine fındık kreması veya sürülebilir çikolata 

Yapılış 
Fındık kreması dışındaki tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım ve 5-10 dakika kadar yoğuralım . Bir bezle üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim. Hamuru 16 parça halinde küçük bezeler yapalım. Tezgahı hafifçe unlayalım ve bezeleri merdane veya oklava yardımıyla 10 cm büyüklüğünde açalım ve ortasına bir tatlı kaşığı dolapta bekletilmiş fındık kreması veya sürülebilir çikolatadan koyalım. Bohça veya yuvarlak şekil verelim. Ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 200 derece fırında 8-10 dakika  üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık