Ekmek Makinesinde Çörekotlu Ekmek

Malzemeler
1 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı ılık süt, 3 yemek kasığı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 3,5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 3 yemek kaşığı çörek otu 
Yapılışı
Ekmek makinanızın hamur kabına maya, zeytinyağı ve su ve sütü koyalım. Daha sonra çörekotu karıştırdığımız unu ilave edelim. Kabın iki farklı köşesine şeker ve tuzu koyalım. Ekmeğimizi temel ekmek programında pişirelim. Sıcak servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık