Milföy Pastası

Yapımı çok kolay yemesi çok güzel olan bir pasta...
Malzemeler:9 hazır milföy hamuru, 250 ml süt, 1 çay bardağı toz şeker, Yarım çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 3 yumurtanın sarısı, 1 paket vanilya, pudra şekeri, toz antepfıstığı
Tarif: Donmuş milföylerimizi çözülmeleri için oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgâhta açalım ve ortadan ikiye keserek ve yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkartıp soğumaya bırakalım. Üzerlerine bastırarak inceltelim.
Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alalım ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirelim. Sonra tereyağı ekleyip karıştıralım. Milföylerin arasına krema sürelim ve 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şekeri ve toz antepfıstığı serperek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık