Tam Bugday Unlu Ekmek-Ketentohumlu


Ekmek makinesi denemelerine başladık. Yiyenler çok beğendi. Benden söylemesi.
Malzemeler
1 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı ılık süt, 3 yemek kasığı sıvı yağ, 3 su bardağı tam buğday unu, 3,5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 3 yemek kaşığı keten tohumu 
Yapılışı
Ekmek makinanızın hamur kabına maya, zeytinyağı ve su ve sütü koyalım. Daha sonra ketentohumu ile karıştırdığımız unu ilave edelim. Kabın iki farklı köşesine şeker ve tuzu koyalım. Ekmeğimizi temel ekmek programında pişirelim. Sıcak servis yapabiliriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler