Çarşaf Böreği-Patatesli


Malzemeler: Tepsi buyuklugunuze gore 1 veya 1.5 paket yufka ( Benimki buyuk oldugu icin 1.5 paket kullandim)
İç Malzeme: 4 Adet Patates, 2 orta boy sogan, 1/2 Demet Maydanoz, 2 yemek kasigi tatli domates salcasi, Karabiber, Kırmızı Pul biber, Tuz, ( Isterseniz ici peynirli hazirlayabiliriz)
Yağlamak için: 50 gr tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 4 kaşık yoğurt.
Üzeri için: 1 yumurta sarısı , 4 kaşık yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ, corekotu

Yapılışı: Öncelikle ic malzememizi hazirlayalim: Patatesleri haşlayalim ve daha sonra rendeleyelim. Maydonozumuzu ince ince kiyalim,tuz ve karabiberle birlikte patatese ekleyelim.Soganlarimizi ince ince dograyalim, tavada biraz oldurdukten sonra salca ilede bir kac dakika cevirip ocaktan alalim ve bu karisimida patatese ekleyelim ve iyice karistiralim: Ic harcimiz artik hazir. Daha sonra yufkalarimizi yaglamak icin yukarida yazan malzemeleri bir kasede iyice karistiralim ( tereyagi erimis olacak). Ilk yufkamizi duz bir zemine serelim ve yaglamak icin olan karisimimizdan surerek tek yuzunu yaglayalim.Daha sonra İç malzemeden yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak şekilde yayalım. Sonra kenarlarından içe doğru kapatarak rulo haline getirelim ve yaglanmis tepsimizin ortasından başlayarak tepsiyi dolana kadar bütün yufkalarımızı rulo şeklinde birbirini takip edecek şekilde dolayalım. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımımızdan sürelim ve corekotu serpelim. 180-200 derecede pişirelim. Sıcak servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık