Etimek Tatlısı

Malzemeler:
Etimekleri Islatmak İçin1 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su
Muhallebisi İçin; 1 litre sut, 1/2 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı misir nişastasi, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin; 2 paket krem santi,  1.5 su bardağı süt

1 paket tuzsuz etimek, hindistan cevizi
Yapılışı: Ilk once Etimeklerimizi borcama tek tek dizelim. Daha sonra serbet malzemelerimizi kucuk bir tencereye alalim ve karistirarak kaynatalim. 10 dakika kaynadiktan sonra ocaktan alalim. Serbeti alir almaz etimeklere dokelim, tum etimekler islansin diye ben kasikla dokuyorum.Diger yandan muhallebimizi hazirlamaya baslayalim: Muhallebi icin gereken un, nisasta ,şeker ve sütü orta boy tenceremize alalim ve muhallebimiz kivamini alana kadar dek sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldiktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek mikserle iyice karistiralim. Muhallebimizide etimeklerin üzerine dokelim. Daha sonra krem santilerimizi bir kasede soguk sutle iyice cirpalim. Kivama gelince  muhallebinin uzerine dokelim. Uzerini hindistancevizi ile susleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık