Lokum Poğaça, Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler:  1 yumurta sarisi, 1 küp yaş maya yoksa 1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık sut, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 sise maden suyu, 2 yemek kaşığı toz seker , tuz, Alabildiği kadar un ( hamur kulak memesi kivamina gelene kadar ) , uzeri icin corekotu
İç malzeme; Peynir,incecik kiyilmis maydonoz
Once sutumuzun icine maya ,tuz ve sekeri ekleyip iyice karistiralim. Daha sonra sivi yag ve sodayida ilave edelim. Daha sonra hamurumuz kulak memesi kivamina gelene kadar un ekleyelim. Hamurumuz kivamini alinca uzerine nemli bir bez ortelim ve yarim saat kadar dinlendirelim. Hamurumuzdan kabuklu ceviz buyuklugunde parcalar alalim  ve yuvarlayarak ortasina peynirli harctan koyalim ve yuvarlayalim. Uzerine yumurta sarisi surelim ve corekotu serpelim. Daha sonra 170 derece fırında yarim saat pisirelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler