Sultan Sarması



Malzemeler: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı) kakao, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt (krem şanti için), Tepsi için bolca hindistancevizi

Yapılış: İlk olarak borcama veya fırın tepsisine tepsiyi tamamen kaplayacak sekilde hindistancevizi serpelim. Diger yandan süt, un, şeker ve kakaoyu derin bir tencerede karıştırarak kıvamını alana kadar kaynatalım ve ocaktan alalım. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın. Hindistancevizi serptiğimiz fırın tepsisine muhallebimizi yavaş yavaş hindistancevizinin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım. Muhallebi soğuyunca tepsiyi buzdolabına koyalım ve 2-3 saat bekletelim. Muhallebimiz soğurken ara sosumuzu hazırlayalım. Krem şantiyi sütle çırpalım ve muhallebinin üzerine kaşıkla incecik yayalım ve tekrar dolaba alıp birkaç saat dinlendirelim. Daha sonra irice kare dilimler halinde muhallebiyi keselim ve rulo şeklinde saralım. Üzerine bolca hindistancevizi serperek süsleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık