Sultan Sarması
Malzemeler: 4 su
bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 3 yemek
kaşığı) kakao, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, 1 poşet krem
şanti, 1 su bardağı süt (krem şanti için), Tepsi için bolca hindistancevizi
Yapılış: İlk olarak
borcama veya fırın tepsisine tepsiyi tamamen kaplayacak sekilde hindistancevizi
serpelim. Diger yandan süt, un, şeker ve kakaoyu derin bir tencerede karıştırarak
kıvamını alana kadar kaynatalım ve ocaktan alalım. Tereyağını ve vanilyayı
ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın. Hindistancevizi serptiğimiz fırın tepsisine
muhallebimizi yavaş yavaş hindistancevizinin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğuyunca tepsiyi buzdolabına koyalım ve 2-3 saat bekletelim.
Muhallebimiz soğurken ara sosumuzu hazırlayalım. Krem şantiyi sütle çırpalım ve
muhallebinin üzerine kaşıkla incecik yayalım ve tekrar dolaba alıp birkaç saat
dinlendirelim. Daha sonra irice kare dilimler halinde muhallebiyi keselim ve
rulo şeklinde saralım. Üzerine bolca hindistancevizi serperek süsleyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder