Ispanaklı Börek





Malzemeler: 4 yufka, Yarim kilo ispanak, 3 yumurta, 1 cay bardagi yogurt, 1,5 cay bardagi sivi yag, karabiber, tuz, 2 ortaboy sogan, 3 dis sarimsak.

Yapilis: Soganimizi ve sarimsaklari dograyalim ve yarim cay bardagi siviyagla kavuralim. Uzerine yikayip dogradigimiz ispanagimiz, karabiberi ve tuzu katarak kavuralim. Yagi, yogurdu ve yumurtalari bir kasede iyice cirpalim. Yufkamizin birini yagladigimiz firin tepsimize serelim, hazirladigimiz sostan her yerine dokelim. Ikinci yufkayi uzerine serelim. Kavurdugumuz ispanakli harci ikinci yufkanin uzerine iyice yayalim. Uzerine yine iki yufka kapatalim ve herbirini soslayalim. En ustteki yufkaya yumurta sarısı sürelim. Fırına vermeden önce böreği dilimleyelim. Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında alti ve ustu kizarana kadar pişirelim. 
Not: Resimde yarisi peynirli borek...Onun tarifinide ekleyecegim insallah

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler