Katmer-An Excellent Antep City Dessert

1- Turkish Recipe
Süper bir Gaziantep Tatlısıdır.
Malzemeler: 1 adet hazır yufka, 4 yemek kaşığı dövülmüş antepfıstığı, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sadeyağ, 2 yemek kaşığı tereyağ.
Yapılış: Teflon tavamızı tereyağı ile yağlayalım. Yufkamizi tereyagi ve sadeyag ile yaglayalim ve  içine fıstık ve şekeri yayalim. Daha sonra kare şeklini alacak şekilde katlayalım. İki taraflı pişirelim. Arzuya göre kaymakta ilave edebiliriz.
2-English Recipe
Ingredients: 1 ready-made filo pastry, 4 tablespoons beaten pistachio nuts, 3 tablespoons sugar, 2 tablespoons clarified butter, 2 tablespoons butter.
Preparation: Spread the filo pastry onto a buttered frying pan. Put the pistachios, sugar and clarified butter into the pastry and fold the sides inwards into a square shape. Cook on both sides. If you like, you can add clotted cream to ingredients.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık