Gül Böreği


Biraz büyük gül oldu bu sefer..

Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı, 250 gr kıyma, Çörekotu, Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı, kimyon, 2 yaprak yufka, bir kase yoğurt

Yapılış: Yoğurt, yağ ve yumurtayı çırpalım. Yufkamızı açıp üzerine bu karışımı sürelim. Yufkamızı dörde bölün. Kenar tarafına kimyonla kavurduğumuz kıymayı ince şerit halinde yayalım. Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verelim. Pişireceğimiz tepsiyi bir kaşık yağla yağlayalım ve böreğimizi yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürelim. Yufkamız bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Üzerine çörekotu serperek 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık