Tavuklu Börek-Tavuk Paçası Böreği



Tarifi Gazetenin verdiği küçük yemek tarifi kitapçığından aldım. Tarif Emine Beder hanım a ait. İlk basta tadı nasıl olur konusunda şüphelerim vardı ama sonuç: Mükemmel. Hem yemek hem börek.
Malzemeler
3 Adet Yufka, 1 Adet Tavuk Göğsü, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ, 2 Su bardağı Tavuk Suyu, Tuz

Sos Malzemeleri: 2 Adet Yumurta, 2 Yemek Kaşığı Un, 3 Yemek Kaşığı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Sirke, 3-4 Diş Sarımsak, 1 Yemek Kaşığı Tereyağı, 3 Su bardağı Tavuk Suyu, 1 Miktar Tuz
1 Miktar Karabiber
Tarifin Hazırlanışı
Tavuk göğsünü 5,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım, Haşlanmış tavukgöğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim. Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım. Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada sosunu hazırlayalım. Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim. Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım. Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim. Börekleri 5 dk. daha pişirelim. Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım. Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim. Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler