Patatesli Kaşarlı Börek

Kaşar ve Patates müthiş bir lezzet icin birleşti....
Malzemeler: 4 yufka, üzerleri icin: yumurta sarısı, çörekotu
Sos icin : 1 cay bardagi yogurt, 2 yemek kasigi erimis tereyagi, Yarim cay bardagi sivi yag
İç Harc Malzemeleri: 5-6 patates, 2 kuru soğan, 200gr kaşar peynir, tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
Yapilis
Once patatesleri haşlayalim ve soguduktan sonra ezelim. Soğanlari ince ince dograyalim ve sıvıyağda kavuralim ve baharatlarida ekleyerek patatesle karistiralim. Daha sonra karisimin icine peynirimizi rendeleyelim. Yufkalarimizin birini duz bir zemine alalim ve yufkayi 8 ucgene bolelim . Ucgenimizin birini alalim ve  uzerine hazırladığımız sıvıyağ ve yogurt karisimindan surelim ve geniş tarafına harçtan koyarak silindir seklinde veya sigara böreği gibi saralim. Ayni islemi yufkalar bitinceye kadar yapalim. Boreklerimizin uzerine yumurta sarisi surelim ve corekotu serpelim. Boreklerimizi hafifce yaglanmis firin tepsisine yerlestirelim ve onceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişirelim


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler