Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

2 Mayıs 2013 Perşembe

Firinda Sütlü ve Kaşarlı Patates



Cay davetlerinde veya yemeklerin yanında garnitür olarak veya tek başına lezzetle tüketilebilecek bir aperatif. 

Malzemeler: 4 patates ( Fırın tepsinizin büyüklüğüne göre daha fazlada olabilir), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su b. süt,1 diş sarımsak ,150 gr. kaşar peyniri, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, isterseniz kuru kekik veya kuru tarhun otu
Yapılışı: Patateslerimizi soyalım ve istediğimiz gibi dilimleyelim ve geniş ve derin bir kâseye karıştırmak için alalım. Sarımsağımızı ince bir şekilde rendeleyelim ve patateslere ekleyelim. Yine tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kekik, zeytinyağı ekleyelim ve hepsini iyice karıştıralım. Daha sonra patateslerimizi fırın kabımıza boşaltalım ve üzerine sütü dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında patatesler iyice yumuşayıncaya ve sütü çekene kadar pişirelim. Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve kasar eriyene kadar fırında tutalım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder