Firinda Sütlü ve Kaşarlı Patates



Cay davetlerinde veya yemeklerin yanında garnitür olarak veya tek başına lezzetle tüketilebilecek bir aperatif. 

Malzemeler: 4 patates ( Fırın tepsinizin büyüklüğüne göre daha fazlada olabilir), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su b. süt,1 diş sarımsak ,150 gr. kaşar peyniri, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, isterseniz kuru kekik veya kuru tarhun otu
Yapılışı: Patateslerimizi soyalım ve istediğimiz gibi dilimleyelim ve geniş ve derin bir kâseye karıştırmak için alalım. Sarımsağımızı ince bir şekilde rendeleyelim ve patateslere ekleyelim. Yine tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kekik, zeytinyağı ekleyelim ve hepsini iyice karıştıralım. Daha sonra patateslerimizi fırın kabımıza boşaltalım ve üzerine sütü dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında patatesler iyice yumuşayıncaya ve sütü çekene kadar pişirelim. Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve kasar eriyene kadar fırında tutalım. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler