Zeytinyağlı Pirinçli Kabak

Malzemeler:
1/2 demet dereotu, 4 tane orta boy kabak, 1 tane orta boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı şeker, Tuz
Hazırlanış
Kabaklarımızın kabuklarını soyalım ve çok ince olmayan daire şeklinde doğrayalım. Diğer taraftan zeytinyağımızda doğranmış soğanlarımızı kavuralım ve doğranmış kabaklarımızı ,kıyılmış dereotumuzu, pirinci, şekerimizi, tuzumuzu ve yarım çay bardağı suyumuzu ekleyip hafifçe karıştıralım ve altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim..
Yanında diğer aperatiflerle ( resimde olduğu gibi) veya yoğurt ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler