Havuç Kavurması

Malzeme: 3 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım kilo fazla kalın olmayan havuç, 1 su bardağı süzme yoğurt yoksa normal yoğurt, tuz. Süslemek için sumak, nane.
Yapılış: Havuçlarımızın kabuğunu bıçakla iyice kazıyalım ve yıkayalım. Rende ile rendeleyelim. Biraz tuz atalım ve zeytinyağımızla teflon tavada 10 dakika kavuralım. Ateşten alıp ılımasını bekleyelim. Diğer yandan sarımsaklarımızı biraz tuzla havanda dözelim yada ezelim. Yoğurtla karıştıralım. Servis tabağımızın ortasına havucumuzu koyalım, kenarını yoğurtla çevirelim. Havucumuzu sumakla, yoğurdumuzuda nane ile süsleyerek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler