Mantarlı Börek

Malzemeler
5 tane yufka, 1 su bardağı maden suyu yoksa süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tane yumurta sarısı. 
İç malzemesi
1 kilo mantar, 2-3 tane çarliston biber, 1 tane kuru soğan, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılış: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım. İçine doğranmış mantarı ekleyip suyunu çekene kadar soteleyelim. İnce doğranmış biberleri de ilave edip pişirelim. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım 
Sosu için; Maden suyu ve sıvı yağı bir kâsede karıştırarak harcımızı hazırlayalım. 
Tarif: Yufkalarımızı üst üste koyalım ve hepsini birden dörde bölelim. En üstteki yufkanın üzerine maden sulu harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına kaşıkla mantarlı harçtan koyalım. Kalın sigara böreği seklinde veya gül böreği şekli verebilirsiniz. Ben bir kısmını öyle yaptım. Börekleri yağlanmış tepsiye dizelim. Aynı işlemleri yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım ve bitince böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecede börekler kızarana kadar pişirelim. Ben böreği kalın sigara böreği seklinde yapıp daha sonra bölerek servis yaptım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık