Fıstıklı Çatlak Kurabiye

Malzemeler
1 su bardağı toz Antep fıstığı, 2 çay bardağı pudra şekeri ,1 su bardağı Hindistan cevizi ,1 tane yumurta akı 

Bulamak için:2 çorba kaşığı pudra şekeri 

Yapılış: Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım. Dolapta 2 saat dinlendirip sertleşen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirelim. 

Not: Resimdeki sağ taraftaki kakaolu versiyonunu asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

Kakaolu Catlak Kurabiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık