Tavuklu Mantar Sote

Malzemeler

1/2 kg kusbasi tavuk göğsü, 2 domates, 500 gr mantar, 1/2 cay bardagi sivi yag, 1 kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
Tenceremizde ince ince dogradigimiz kuru soğani ve sarimsagi sivi yagla pembelesinceye kadar kavuralim.Daha sonra tavugumuzuda ilave edelim ve tavuk rengini alana kadar kavurmaya devam edelim. Karisim suyunu çekince orta büyüklükde doğradigimiz mantarlari ve domatesleri ekleyelim.Sotemizi mantarlar pisene kadar pişirelim. Baharatlari yemegi ocaktan almadan hemen once ekleyelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık