vişneli yaprak sarma

Malzemeler;  Yarım kilo asma yaprağı, 2 su bardağı vişne, 3 soğan, 100 gr çam fıstığı, 3 su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 küçük paket suda bekletilmiş kuş üzümü, 1 demet maydanoz, 3 çorba kaşığı kuru nane, 3 çorba kaşığı yeni bahar, 


Yapılış; Yaprağınız salamura ise suda 4-5 saat ıslatın , yaprak taze ise yıkadıktan sonra haşlamanız yeter. İncecik kıyılmış soğan ve çam fıstığını zeytinyağında biraz tuz serperek kavuralım. Daha sonra pirinçleri de ilave ederek 5 dakika kadar pirinçleri de kavuralım ve karışıma toz şekeri serpelim. Üstüne süzmüş olduğumuz vişnenin suyunu da ekleyelim ve ateşin altını kapatalım. Vişneleri 2 ye 3 e keserek ve çekirdeklerini ayıklayarak karışıma ekleyelim. Kesmeden koyanlar var, dolma çok tombik oluyor. Ben kesip koyuyorum. Karışıma son olarak kuşüzümü, kıyılmış maydanoz ve baharatları da karışıma ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Karışım soğuduktan sonra düz bir zemin üzerinde yaprağa uygun miktarda harç koyarak orta kalınlıkta saralım. Tencerenin dibine asma yapraklarından bir kaç tane serelim ve üzerine sarmaları dizelim. Kalan vişneleri aralarına serpiştirelim. Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

Sarmanın üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatalım. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Ilık ya da soğuk servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler