Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler 

1 kg kırmızı pancar, 1 su bardağı üzüm sirkesi,1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 3 iri diş sarımsak, Pancarların üzerini 2 parmak geçecek kadar su 

Yapılışı
Pancarların köklerini yapraklarını keselim ve kabukalrını incecik soyalım. Ardından pancarlarımızı küp küp doğrayalım. Ben yapraklarını atmayıp turşunun içine koyuyorum .Pancarların üzerini 2 parmak geçecek kadar su içinde 7-8 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu sakın dökmeyin . Kavanozoun en dibine yıkanmış temiz yapraklardan bir kaç dal yerleştirelim ardaından soğuyan pancarlarımızı yerleştirelim. Daha sonra kabukları soyulmuş ve ezilmiş sarımsakları da kavanoza ekleyelim. Kavanoza tuz ve şeker eklenmiş sirkeyi dökelim. ,Daha sonra pancarları haşladığınız suyu kavanoza dökelim ve kavanozun ağzını sıkıca kapatalım ve kavanozu sallayarak sirke ve haşlama suyunun iyice karışmasını sağlayalım  Turşumuzu oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler