Gül Reçeli

Gül recelinin bana hep çocukluğumu hatırlatır. Babamın görevi nedeni ile lojmanda otururken evin  arkasında kokulu güllerimiz vardı. Annem bu güllerle her sene gül receli yapardi gülleri bu yüzden kopartmayip hergün beş altı defa koklardık.

Bu sene bende annemin tarifini uygulayarak gül receli hazirladim ve cok da güzel oldu . 

Malzemeler ve Yapılış

1 birim ağırlik gül için yarım birim ölçüde şeker kullanıyoruz. Tatlı seviyorsanız şeker ekleyebilirsiniz. Güllerin iç kısmını kesinlikle bulaştırmayın ( Tadını acıtır) . Güllerin iç kısmı kesinlikle bulaşmasın ;hem tadını acıtıyor hem ishal yapar.

Ayıklayıp yıkayıp kuruladığınız gül yapraklarını akşamdan bir kaba alıp üzerine şekerin yarısını koyup elimizle yoğuralım ve serin bir yerde dinlenmeye bırakalım. 

Ertesi gün kalan şeker le 2 misli suyu kaynatıp üzerine şekerli gülü ekleyip kıvam alana kadar kaynatalım. Öncesinde 2-3 parça limon tuzu ekleyelim ve pişirmeye başlayalım. Kıvamı bir bardak soğuk suya kaşıkla reçeli suyunu damlatalım, eğer dağılmıyor ise olmuş demektir. 


Not; 2-3 parca limon tuzu ( reçele daha güzel bir renk veriyor)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler