Girit Usulu Kabak Kızartması

Üye olduğum bir gruba geldi. O yüzden doğaçlama yazacağım. Resimdeki sağ taraftaki biber kızartması

İstediğimiz miktarda kabağın kabuğunu kazıyıp 2 mm kalınlığında ince uzun dilimleyelim. Kağıt havlu ile kabakların nemini alalım. Derince bir kaseye un ve biraz tuz koyup karıştıralım. 


Bir şişe maden suyunu ayrı bir kaba alalım. Kabakları önce una, sonra maden suyuna ve tekrar una batırarak fazla unu silkeleyelim ve kızgın yağda kızartalım. Kızartma kabını kabakla doldurmayalım, birbiri üzerine dizmeyelim ki yapışmasınlar. Kızaranları kağıt havlu serdiğimiz geniş bir tabağa alalım, buradada üst üste yığmayalım ki oluşan buhar yumuşamaya neden olmasın.

Hepsi bu kadar .Yoğurtla servis edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler