Çilekli Milföy

Malzemeler; 6 adet kare milföy hamuru

Kreması için Malzemeler

2,5 su bardağı süt, 1/3 su bardağı toz şeker ( tatlı sevenler miktarı arttırabilir), 3 yemek kaşığı buğday nişastası,1 tatlı kaşığı tereyağı,1 paket vanilya,50 gr beyaz çikolata

Üzeri için ; Pudra Şekeri

Yapılış; Milföyleri oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletelim ve fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt sererek, milföyleri üzerine dizelim. piyasadaki milföyler ikili satılıyor. Hiç bölmeyelim, hatta yanına bir ikili daha koyup, ortadan birleştirelim. Böylece dört küçük kareden bir tane büyük kare milföy elde edelim. ( ortadan birleştirmek için ; milföyler biraz çözülünce ortadan yarım santim üst üste koyalım ve merdane ile birazcık üzerinden geçelim)

Milföylerin fazla kabarmasını engellemek için üzerine de yağlı kağıt sererek bir tane fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine ilk 15 dakika için yerleştirin, 15 dakika sonrası üzerindeki tepsiyi alalım ve sütü boş pişirelim Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat dakika pişirelim.

Ardından çıkan milföyleri soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla yatay şekilde ikiye bölerek inceltelim. Krema için, tüm malzemeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirin.

Soğuyan kremayı sıkma torbasına alın. Bir milföyü önünüze alın ve içerisine ortadan ikiye böldüğümüz çilekleri dizelim ve kremadan sıkalım. Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden çilek ve krema yerleştirelim. Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis edelim.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler