İçli Köfte
Malzemeler: 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı
aşurelik buğday, 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, 4 soğan, 500 gr kıyma, 1/2 demet maydanoz,
1 cay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz
Yapılış: Aşurelik buğdayı yıkayalım
üzerine su ekleyip 1 gece suda bekletelim. Ertesi gün suyunu değiştirelim ve
iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Soğanlarımızı ince ince kıyalım ve Ayçiçek yağında
biraz kavurduktan sonra kıymayı, kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave edelim
ve 10 dakika kadar kavuralım. Kıymalı karışımı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta bulguru, sıcak aşurelik buğdayın bulunduğu tencereye ekleyelim. Yarım
saat beklettikten sonra tuzu ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde
parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp yassılaştıralım. İçine 1 tatlı kaşığı
kadar iç harçtan ekleyerek elimizle kapatarak şekillendirelim. Geniz bir
tencerede su kaynatalim. Tuz ilave ederek hazırladığımız köfteleri bu suda haşlayalım.
Haşladığımız köfteleri servis tabağına alalım. Sos tavasında Ayçiçek yağında kızdırılmış
kırmızı pul biber gezdirerek servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder