İçli Köfte


Malzemeler: 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı aşurelik buğday, 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, 4 soğan, 500 gr kıyma, 1/2 demet maydanoz, 1 cay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz

Yapılış: Aşurelik buğdayı yıkayalım üzerine su ekleyip 1 gece suda bekletelim. Ertesi gün suyunu değiştirelim ve iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Soğanlarımızı ince ince kıyalım ve Ayçiçek yağında biraz kavurduktan sonra kıymayı, kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave edelim ve 10 dakika kadar kavuralım. Kıymalı karışımı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakalım. Diğer tarafta bulguru, sıcak aşurelik buğdayın bulunduğu tencereye ekleyelim. Yarım saat beklettikten sonra  tuzu ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp yassılaştıralım. İçine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan ekleyerek elimizle kapatarak şekillendirelim. Geniz bir tencerede su kaynatalim. Tuz ilave ederek hazırladığımız köfteleri bu suda haşlayalım. Haşladığımız köfteleri servis tabağına alalım. Sos tavasında Ayçiçek yağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirerek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler