Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

22 Temmuz 2013 Pazartesi

İçli Köfte


Malzemeler: 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı aşurelik buğday, 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, 4 soğan, 500 gr kıyma, 1/2 demet maydanoz, 1 cay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz

Yapılış: Aşurelik buğdayı yıkayalım üzerine su ekleyip 1 gece suda bekletelim. Ertesi gün suyunu değiştirelim ve iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Soğanlarımızı ince ince kıyalım ve Ayçiçek yağında biraz kavurduktan sonra kıymayı, kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave edelim ve 10 dakika kadar kavuralım. Kıymalı karışımı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakalım. Diğer tarafta bulguru, sıcak aşurelik buğdayın bulunduğu tencereye ekleyelim. Yarım saat beklettikten sonra  tuzu ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp yassılaştıralım. İçine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan ekleyerek elimizle kapatarak şekillendirelim. Geniz bir tencerede su kaynatalim. Tuz ilave ederek hazırladığımız köfteleri bu suda haşlayalım. Haşladığımız köfteleri servis tabağına alalım. Sos tavasında Ayçiçek yağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirerek servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder