Yoğurtlu Patates Yuvası

Malzemeler: 1 su bardagi yoğurt, 5 adet patates, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nane veya kekik, 1 kahve fincani sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, 1 tutam maydonoz
Üzeri için: 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı kırmızı biber, 1,5 yemek kaşığı nane

Patateslerimizi guzelce haslayalim. Daha sonra patateslerimizin kabuklarini soyup, bir kasede ezerek pure yapalim. Içine sıvıyağ, tuz, incecik kiyilmis maydonoz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğuralim. Patateslerimizi mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukurlaştırınız. Servis yapacağınız tabağa diziniz. Ortası çukurlaşmış olan patateslerimizin içine icine sarimsaklari icecik dograyarak iyice karistirdigimiz sarımsaklı yoğurttan birer kaşık koyalim. Daha sonra sıvıyağ, kırmızı biber ve naneyi ocakta bir tavada biraz kızdırıp yoğurtlu patateslerimizin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler