Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

23 Aralık 2012 Pazar

Sultan Sarması


Malzemeler: 4 su bardagi süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı) kakao, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt (krem şanti için), Tepsi için bolca hindistancevizi

Yapilis: Ilk olarak borcamimiza veya fırın tepsisine tepsiyi tamamen kaplayacak sekilde hindistancevizi serpelim. Diger yandan süt, un, şeker ve kakaoyu derin bir bir tencerede karistirarak kivamini alana kadar kaynatalim ve ocaktan alalim.Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın. Hindistancevizli fırın tepsisine muhallebimizi yavas yavas hindistancevizinin üzerine dökelim ve sogumaya birakalim. Muhallebi soğuyunca tepsiyi buzdolabına koyalim ve 2-3 saat bekletelim. Muhallebimiz sogurken ara sosumuzu hazirlayalim. Krem şantiyi sütle çırpalim ve muhallebinin uzerine kasikla incecik yayalim ve tekrar dolaba alıp birkac saat dinlendirelim. Daha sonra irice kare dilimler halinde muhallebiyi keselim ve rulo şeklinde saralim. Uzerine bolca hindistancevizi serperek susleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder