Elmalı Tart


Malzemeler: 125 gr tereyağ yoksa margarin ,2 yumurta,1 cay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 su bardagi un

Uzeri icin: 4 adet büyük boy elma, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 yemek kasigi tereyagi 

Yapilisi: Tereyagimizi eriterek derin bir kaba alalim icine yumurtalarimizi, şekeri, vanilya ve unu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuz 15-30 dak dinlensin. Hamurdan bir parça ayıralim ( Kafes icin). Kalanını yağlanmış, unlanmış, pudra şekeri serpilmiş tart kalıbımiza ( ben borcam kullanmiyorum cunku alti pismiyor ayrica pisirmek gerekiyor) yayalim. Elmalarimizi rendeleyelim ve teflon tavada tarçın ve şekerle birlikte suyunu birakip cekene kadar pişirin.  Tart kalibimizdaki hamurun üzerine bu elmali karisimi yayalim. Ayırdığımiz hamurla en uste kafes yapalim. Önceden ısıttigimiz 180 derece fırında pişirelim. Pistikten ve soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpererek servis yapalim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler