Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

4 Aralık 2012 Salı

Elmalı Tart


Malzemeler: 125 gr tereyağ yoksa margarin ,2 yumurta,1 cay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 su bardagi un
Uzeri icin: 4 adet büyük boy elma, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 yemek kasigi tereyagi 
Yapilisi: Tereyagimizi eriterek derin bir kaba alalim icine yumurtalarimizi, şekeri, vanilya ve unu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuz 15-30 dak dinlensin. Hamurdan bir parça ayıralim ( Kafes icin). Kalanını yağlanmış, unlanmış, pudra şekeri serpilmiş tart kalıbımiza ( ben borcam kullanmiyorum cunku alti pismiyor ayrica pisirmek gerekiyor) yayalim. Elmalarimizi rendeleyelim ve teflon tavada tarçın ve şekerle birlikte suyunu birakip cekene kadar pişirin.  Tart kalibimizdaki hamurun üzerine bu elmali karisimi yayalim. Ayırdığımiz hamurla en uste kafes yapalim. Önceden ısıttigimiz 180 derece fırında pişirelim. Pistikten ve soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpererek servis yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder